ÖLJYNVAIHTO AIKAA VARAAMATTA - DRIVE IN
Öljynvaihto Porvoo

Öljynvaihtoaikaa varaamatta Drive-In

Tuo autosi meille, niin tarkastamme autosi moottoriöljyn ja kerromme, onko öljyä tarpeellista vaihtaa. Emme veloita pelkästä tarkastuksesta lainkaan.

Mitkä tekijät vaikuttavat öljyn kulutukseen?

Öljynkulutukseen vaikuttavat moottorin mekaanisen kunnon lisäksi eniten käytetyn öljyn viskositeetti, perus öljyn haihtumisominaisuudet, täyttömäärä ja ajotapa. Ohutta öljyä kuluu yleensä enemmän kuin paksumpaa. Ohut öljy pääsee helpommin välyksistä palotilaan ja myös mahdollisten vuotavien tiivisteiden kautta moottorin ulkopuolelle.

Ajotapa vaikuttaa eniten normaalin, kunnossa olevan moottorin öljynkulutukseen hyvänlaatuista öljyä käytettäessä. Eniten öljynkulutusta lisää pitkä täydellä kaasulla ajaminen, johon sisältyy toistuvia moottorijarrutuksia. Tällöin öljy kuumenee ja ohentuu, jolloin moottorijarrutuksen alipaine imee sitä välysten kautta runsaasti palotilaan.

Onko jollakin öljyllä taipumusta suurempaan öljyn kulutukseen kuin muilla?

Ohuen öljyn kulutus on suurempi kuin paksun. Tämä on sääntö, mutta joskus tapahtuu poikkeuksia, mm. siirryttäessä öljylaadusta toiseen saattaa suurempaa kulutusta esiintyä ensimmäisen vaihtovälin aikana. Myös uusi, sisään ajamaton moottori kuluttaa usein öljyä normaalia enemmän. Kaiken kaikkiaan moottorin täytyykin kuluttaa hieman öljyä, mutta riittävän voitelun se saa jo hyvin pienestä määrästä korkealuokkaista moottoriöljyä.

Kuinka usein moottoriöljy on vaihdettava?

Öljy on aina vaihdettava viimeistään autonvalmistajan ilmoittaman ajokilometrimäärän jälkeen. Talviajo, lyhyet ajomatkat, pölyiset olosuhteet jne. edellyttävät tätäkin lyhyempää vaihtoväliä. Riittävän usein suoritettu öljynvaihto on halvin tapa pidentää moottorin käyttöikää.

Miksi öljynvaihto on tärkeätä?

Käytössä öljyn ominaisuudet heikkenevät vähitellen ja epäpuhtauksien määrä kohoaa. Riittävään usein suoritettu öljynvaihto poistaa moottorista epäpuhtaudet ja tuo tilalle suorituskykyistä öljyä. Suorituskykyisen moottoriöljyn lisäaineiden tehtävänä on mm. moottorin puhtaanapito ja korroosionesto, minkä takia kuluminen pienenee ja moottorin käyttöikä pitenee. Lisäksi suorituskykyinen öljy säilyttää sekä moottorin että katalysaattorin hyvässä toimintakunnossa ja öljyn voiteluominaisuudet uuden öljyn veroisena. Näin saavutetaan puhtaammat pakokaasupäästöt ja alhaisempi polttoaineen kulutus.

Ota yhteyttä

Ilmoitathan autosi rekisterinumeron, merkin ja mallin viestikenttään, jotta voimme vastata mahdollisimman tarkasti.